Zašto da naučite igrati šah? Koji su razlozi da vaše dete nauči igrati šah?

Online prijava Probni čas
Razlozi za igranje šaha | Škola šaha

Razlozi za igranje šaha

Uveliko je dokazano u svetu da se umna inteligencija bolje razvija kod dece koja igraju šah nego kod dece koja se ne bave tim originalnim i sve popularnijim sportom.

  • Ako želite da vaše dete ima bolje rezultate u školi i uopšte da mu akademska karijera ne predstavlja teškoće, preporuka je da se bavi šahom: istovremeno će razvijati matematičku, prostornu, interpersonalnu, intrapersonalnu i lingvističku inteligenciju. Mi u sklopu Royal Chess Coaching akademije nastojimo i da sinhrono uz podizanje IQ (mentalne inteligencije) razvijamo emocionalnu inteligenciju (EQ) podstićući kreativnost i verbalnu reaktivnost na treninzima, a često uključujemo i engleske izraze i rečenice čime još više doprinosimo vežbanje obe strana mozga kroz lingvističku komponentu.
  • Kroz igru dete uči kako treba da se ponaša, da uspostavlja pravilne društvene odnose, da razvija maštu i kreativnost, te kako da prihvati poraz.
  • Zahtev za strateško i kritičko razmišljanje pri igranju šaha, pomaže razvoju prefrontalnog korteksa i pogotovo pomaže tinejdžerima da donose bolje odluke te da spreče neodgovorne izbore.

Ne zaboravimo i na odlične efekte kod odraslih osoba koje se bave šahom: u prvom redu šah pomaže u sprečavanju Alchajmerove bolesti i moždanih udara što su dokazale i brojne medicinske studije.  Naime šah poboljšava pamćenje, sposobnost rešavanja problema, koncentraciju i kreativnost.

Ukratko …

ŠAH je najbolja pilula za mentalno zdravlje!

Škola šaha | prijavite se odmah

Želite da unapredite svoje znanje kroz obuku sa najboljim instruktorima i edukatorima za šah?